Roadtrip Sverige – dag 4 – mot Skuleberget

Benjamin fick en stund med Hudiksvännen Isak idag med. Under tiden som vi förberedde oss för att åka iväg mot resans slutstation – Skuleberget.

Malnbadens Camping var en mysig camping. Nu far vi vidare.

Vägen till Skuleberget tar oss genom Sundsvall, Härnösand och över Högakustebron.

Största skillnaden i städerna här är att de omges av breg. Städerna är backiga. Husen är stora. Det är annorlunda, lite exotiskt.

Högakustebron… Jag har väl inte tänkt så mycket på den, men insåg att jag skapat mig en bild som inte stämde överens med verkligheten… Jag trodde sen skulle vara mer spektakulär. Kanske lite högre, längre. Lite annorlunda. Ja, jo lite annorlunda är den. Med sina 1800 meter hängbro är det Sveriges längsta hängbro och det får vara imponerande nog.

Det är kyligt och jag ständigt frusen på denna resa. Naturen är vacker och här finns promenadstråk som säkert är vackra att gå en tur på.

Det mest anmärkningsvärda på vägen var nog de 16 italienska husbilarna som hade följe. 16 stycken. Det blir en rätt lång karavan…

Vid 16 tiden når vi Naturum Skuleberget. Här har redan samlats många husbilar, en del husvagnar och det börjar bli trångt om utrymme. Att parkera 7 meter gör man inte var som helst. Vi talade med en parkeringsvärd som menade att vi skulle tänja lite på gränserna och ställa oss utanför utmärkta parkeringsplaster. Det hör nog till en kväll som denna.

Vi kunde luta oss tillbaka och lugnt invänta tiden för promenad till Skuleberget och Diggiloo.

Kategorier: Okategoriserade | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.